RoboguruRoboguru
SD

Marie Curie was born in Poland in 1867. She was the only person who gained two Nobel prizes as that time. She achieved one on physics and one on chemistry. She was born as Marie Sklodowska, the daughter of a chemistry professor. She was the first woman who attended University of Sorbone in Paris. As a poor student, she lived in Paris on only ten cents a day for 3 years. In 1895, she married Pierre Currie, a chemist. They had two daughters: Irene and Eve. Marie managed three lives as a researcher, a wife and a mother.                 In 1898, Marie discovered radium. Later she developed a concept of radioactivity, which marked the beginning of the atomic age. During World War I, Marie and her daughter completed a new medical tool – the X-ray. Marie died in 1934, only a year before her daughter Irene won the Nobel Prize in chemistry. From the text, we know that ....

Pertanyaan

                Marie Curie was born in Poland in 1867. She was the only person who gained two Nobel prizes as that time. She achieved one on physics and one on chemistry. She was born as Marie Sklodowska, the daughter of a chemistry professor. She was the first woman who attended University of Sorbone in Paris. As a poor student, she lived in Paris on only ten cents a day for 3 years. In 1895, she married Pierre Currie, a chemist. They had two daughters: Irene and Eve. Marie managed three lives as a researcher, a wife and a mother.

                In 1898, Marie discovered radium. Later she developed a concept of radioactivity, which marked the beginning of the atomic age. During World War I, Marie and her daughter completed a new medical tool – the X-ray. Marie died in 1934, only a year before her daughter Irene won the Nobel Prize in chemistry.

From the text, we know that ....

  1. Marie Curri's passion for chemistry was followed by her daughter 

  2. Pierre Currie was a Chemistry professor in Sorbonne University 

  3. Irene Currie was Marie Currie's sister and had similar passion 

  4. Pierre Currie lived in Paris and went to Sorbonne University 

N. Supriyaningsih

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Pembahasan

Berdasarkan keseluruhan isi teks, kita tahu bahwa ketertarikan Marrie Currie terhadap bidang kimia diikuti oleh anak perempuannya. Hal ini ada pada kalimat terakhir paragraf terakhir. Jawaban B dan D salah karena tidak dibahas di bacaan. Jawaban C salah karena berlawanan dengan isi bacaan. Maka jawaban A adalah jawaban yang tepat.

11

0.0 (0 rating)

Pertanyaan serupa

Dr. Mohammad Hatta was born in Bukittinggi, West Sumatera, Dutch East Indies (now Indonesia). He was Indonesia’s first Vice President, later also served as the country’s prime minister. Known as the ‘...

16

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia