Iklan

Iklan

Pertanyaan

Jessica Cox suffered a rare birth defect and was born without any arms. None of the prenatal tests her mother took showed there was anything wrong with her. Not only she was born with this rare congenital disease but also with a great spirit. The psychology graduate can write, type, drive a car, brush her hair and talk on her phone simply using her feet. Ms. Cox, from Tuscon, Arizona, USA, is also a former dancer and double black belt in Tai Kwon-Do. She has no-restrictions driving license, she flies planes and types 25 word a minute. The plane she is flying is called an Ercoupe and it is one of the few airplanes to be made and certified pedals. Without rudder pedals Jessica is free to use her feet as hands. She took three years instead of the unusual six months to complete her lightweight aircraft license, had three flying instructors and practiced 89 hours of flying becoming the first pilot with no arms. What is the main idea of paragraph 2?

    Jessica Cox suffered a rare birth defect and was born without any arms. None of the prenatal tests her mother took showed there was anything wrong with her. Not only she was born with this rare congenital disease but also with a great spirit.

    The psychology graduate can write, type, drive a car, brush her hair and talk on her phone simply using her feet. Ms. Cox, from Tuscon, Arizona, USA, is also a former dancer and double black belt in Tai Kwon-Do. She has no-restrictions driving license, she flies planes and types 25 word a minute.

    The plane she is flying is called an Ercoupe and it is one of the few airplanes to be made and certified pedals. Without rudder pedals Jessica is free to use her feet as hands. She took three years instead of the unusual six months to complete her lightweight aircraft license, had three flying instructors and practiced 89 hours of flying becoming the first pilot with no arms.


What is the main idea of paragraph 2?

  1. Jessica Cox cand drive like a normal person.

  2. Jessica Cox  has good skills in Tai Kwon-Do.

  3. Jessica Cox does everything differently from normal people.

  4. Jessica Cox use her feet to do her daily activites.

Iklan

F. Aulia

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Indonesia

Jawaban terverifikasi

Jawaban

pilihan jawaban yang benar adalah C.

pilihan jawaban yang benar adalah C.

Iklan

Pembahasan

Pada soal tersebut, hal yang ditanyakan adalah apa ide pokok dari paragraf kedua. Pada paragaf kedua, Jessica Cox diceritakan sebagai seseorang yang dapat melakukan berbagai aktivitas sehari-hari hanya dengan menggunakan kakinya. Paragraf tersebut juga menyebutkan berbagai pencapaian Jessica Cox seperti kemampuan menari, bela diri Taekwondo, hingga kemampuan menerbangkan pesawat. Oleh karena itu, ide pokok paragraf kedua adalah “ Jessica Cox does everything differently form normal people ” (Jessica Cox melakukan segalanya berbeda dari orang normal). Pilihan jawaban yang lain merupakan pernyataan yang benar dari paragraf kedua, namun ketiga jawaban tersebut tidak mencakup keseluruhan isi bacaan. Jadi, pilihan jawaban yang benar adalah C.

Pada soal tersebut, hal yang ditanyakan adalah apa ide pokok dari paragraf kedua.

Pada paragaf kedua, Jessica Cox diceritakan sebagai seseorang yang dapat melakukan berbagai aktivitas sehari-hari hanya dengan menggunakan kakinya. Paragraf tersebut juga menyebutkan berbagai pencapaian Jessica Cox seperti kemampuan menari, bela diri Taekwondo, hingga kemampuan menerbangkan pesawat.

Oleh karena itu, ide pokok paragraf kedua adalah Jessica Cox does everything differently form normal people(Jessica Cox melakukan segalanya berbeda dari orang normal). Pilihan jawaban yang lain merupakan pernyataan yang benar dari paragraf kedua, namun ketiga jawaban tersebut tidak mencakup keseluruhan isi bacaan.

Jadi, pilihan jawaban yang benar adalah C.

Latihan Bab

Introduction to Descriptive Text

Adjective

Adverb

Examples of Descriptive Text

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

11

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

Ari’s grandmother is a very gentle, loving, and caring person. She never raises her voice at anyone. She has lived with Ari for as long as he can remember. She takes care of him when his Mom and Dad g...

211

0.0

Jawaban terverifikasi

Iklan

Iklan

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2023 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia