Roboguru

How does the octopus run away from its enemies?

Pertanyaan

Read the text and answer the question correctly!


Octopus

    The octopus is a sea animal with eight powerful feet which it uses as hands. These are called tentacles. The word "octopus" comes from two Greek words that mean "eight feet".

    The octopus, the squid and the cuttle fish belong to the same family that has no outside shells. Their bodies are covered entirely with skin. Therefore the body of an octopus is soft. It looks like a big balloon.

    A fully-grown octopus can be as large as 8,5 meters from the tip of one tentacles to the tip of another. It can weigh as much as 45 kilograms. Besides using its tentacles to catch small fish, sea plants, crab and lobsters, the octopus also uses them against its enemies. The octopus wraps its tentacles around the victim and squeezes it before eating it. The octopus escapes from its enemies by giving out a thick dark fluid to darken the water. It can also change the color of its body to match its surroundings. It hides from its enemies by doing this.

How does the octopus run away from its enemies?

Pembahasan Video:

Pembahasan:

Pertanyaan "How does the octopus run away from its enemies?" memiliki "Bagaimana cara gurita melarikan diri dari lawannya?"

Untuk menjawab pertanyaan ini, kita bisa lihat informasi di dalam teks. Pada paragraf 3 tertulis "The octopus escapes from its enemies by giving out a thick dark fluid to darken the water." yang artinya "Gurita melarikan diri dari lawannya dengan mengeluarkan cairan hitam pekat untuk membuat air menjadi hitam." Dengan demikian, dapat disimpulkan bahwa cara gurita melarikan diri dari lawannya adalah dengan mengeluarkan cairan hitam pekat yang membuat air menjadi hitam.

Oleh karena itu, jawaban yang paling tepat adalah: To run away from its enemies, octopus gives out thick dark fluid that darkens the water.

Jawaban terverifikasi

Dijawab oleh:

Terakhir diupdate 30 Maret 2021

Roboguru sudah bisa jawab 91.4% pertanyaan dengan benar

Tapi Roboguru masih mau belajar. Menurut kamu pembahasan kali ini sudah membantu, belum?

Membantu

Kurang Membantu

Apakah pembahasan ini membantu?

Belum menemukan yang kamu cari?

Post pertanyaanmu ke Tanya Jawab, yuk

Mau Bertanya

Pertanyaan serupa

READ THE TEXT THEN IDENTIFY THE STRUCTURE OF THE TEXT MY BAG           I have a bag. Its color is grey. I always bring it whenever I go to school. It is made of strong fabric.           My bag is n...

0

Roboguru

Roboguru sudah bisa jawab 91.4% pertanyaan dengan benar

Tapi Roboguru masih mau belajar. Menurut kamu pembahasan kali ini sudah membantu, belum?

Membantu

Kurang Membantu

Apakah pembahasan ini membantu?

Belum menemukan yang kamu cari?

Post pertanyaanmu ke Tanya Jawab, yuk

Mau Bertanya

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ikuti Kami

©2021 Ruangguru. All Rights Reserved