Iklan

Pertanyaan

Questions 34 to 37 refer to the following passage.


Passage 2

    Did you ride your bike to school when you were a kid? A generation ago most kids rode, walked, or caught the bus to school; very few of us were dropped off by our parents at the school gate. These days most of us have experienced the daily traffic jams around school at drop-off and pick-up times, as parents drive their children to the school gate. While there is no national data on the number of children who walk or ride to school, a recent Victorian survey found nearly half of all children are driven to school every day.

    Parents choose to drop their kids at school for a number of reasons- mostly to do with safety and convenience. But experts say chauffeuring your kids to school every day could mean they are missing out on much needed exercise and other life skills.

    Research suggests at least a third of Australian children aged 9-16 years are not getting the amount of daily physical activity recommended in national guidelines. But this is not because children's participation in leisure or sporting activities has dropped off, says Dr. Jan Garrard. Participation in these activities has not altered much over the years, Garrard says but what has changed is the level of incidental activity children do. "When you look at countries where children are just active as part of everyday life, they do not have to be sporty. All they have to do is to get around the way the community gets around by walking and cycling, and they get enough physical activity."

Dr. Garrard's statement "... where children are just active as part of every day life, they do not have to be sporty ..." (paragraph 3), may be best restated that ....

Dr. Garrard's statement "... where children are just active as part of every day life, they do not have to be sporty ..." (paragraph 3), may be best restated that ....

  1. children who are active do not automatically mean they will be good at sport

  2. being muscular should not be the aim of children who are naturally active

  3. children's physical fitness is not closely related with their daily activities

  4. activeness in children does not mean to make these children physically fit

  5. when naturally active, children need no more scheduled sports activities

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

06

:

51

:

08

Klaim

Iklan

N. Puspita

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah E.

jawaban yang benar adalah E.

Pembahasan

Pembahasan
lock

Jawaban untuk soal ini adalah E. Soal menanyakan tentang kalimat yang memiliki persamaan makna dengan kalimat "____where children are just active as part of every day life, they do not have to be sporty ____." Petikan kalimat tersebut memiliki makna "____ketika anak menjadikan keaktifannya sebagai bagian dari kehidupan sehari-hari, mereka tidak harus selalu berolahraga". Di antara opsi yang tersedia, yang memiliki makna yang sama dengan kalimat tersebut adalah opsi yang berbunyi, "When naturally active, children need no more scheduled sports activities" yang artinya "Saat aktif secara alamiah, anak tidak membutuhkan kegiatan olahraga yang terjadwal". Jadi, jawaban yang benar adalah E.

Jawaban untuk soal ini adalah E.

Soal menanyakan tentang kalimat yang memiliki persamaan makna dengan kalimat "____ where children are just active as part of every day life, they do not have to be sporty ____."

Petikan kalimat tersebut memiliki makna "____ ketika anak menjadikan keaktifannya sebagai bagian dari kehidupan sehari-hari, mereka tidak harus selalu berolahraga". Di antara opsi yang tersedia, yang memiliki makna yang sama dengan kalimat tersebut adalah opsi yang berbunyi,"When naturally active, children need no more scheduled sports activities" yang artinya "Saat aktif secara alamiah, anak tidak membutuhkan kegiatan olahraga yang terjadwal".

Jadi, jawaban yang benar adalah E.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

10

Geovandy

Bantu banget

Iklan

Pertanyaan serupa

The word 'admittedly' in the last sentence of the passage is closest in meaning to ....

5

5.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2025 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia