Iklan

Iklan

Pertanyaan

Do the following tasks properly.Read the following text and answer the questions. Mr. Rudi was once popular as a talented pilot for commercial flight in Indonesia. Hebecame the youngest pilot who could fly a jet airplane. His experience of flying developed amazingly. Mr. Rudi started his career as a junior pilot until he became captain. One day, he had an accident. His airplane had a problem with the cockpit electrical system. He decided to do an emergency landing in order to avoid a collision. He did it very well and all the passengers saved. Unfortunately, Mr. Rudi had to be rescued to the hospital due to the fire that suddenly appeared in the cockpit. He was the only one who got injured. The aircraft company appreciated him because of hisbravery in the emergency landing. After that incident, Mr. Rudi is not allowed to fly because of his health problem. He has a new job now. He becomes a trainer for young pilots. He teaches them how to fly safely and solve a problem immediately to avoid a crash. Mr.Rudi enjoys his job and feels very grateful that he can share his expertise with young pilots. What does paragraph 2 tell us about?

Do the following tasks properly. Read the following text and answer the questions.


    Mr. Rudi was once popular as a talented pilot for commercial flight in Indonesia. He became the youngest pilot who could fly a jet airplane. His experience of flying developed amazingly. Mr. Rudi started his career as a junior pilot until he became captain.

    One day, he had an accident. His airplane had a problem with the cockpit electrical system. He decided to do an emergency landing in order to avoid a collision. He did it very well and all the passengers saved. Unfortunately, Mr. Rudi had to be rescued to the hospital due to the fire that suddenly appeared in the cockpit. He was the only one who got injured. The aircraft company appreciated him because of his bravery in the emergency landing.

    After that incident, Mr. Rudi is not allowed to fly because of his health problem. He has a new job now. He becomes a trainer for young pilots. He teaches them how to fly safely and solve a problem immediately to avoid a crash. Mr. Rudi enjoys his job and feels very grateful that he can share his expertise with young pilots.


What does paragraph 2 tell us about? 

  1. ...undefined 

  2. ...undefined 

Iklan

W. RF

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang tepat adalah 'Paragraph 2 tells about an airplane accident that Mr. Rudi got.'

jawaban yang tepat adalah 'Paragraph 2 tells about an airplane accident that Mr. Rudi got.'

Iklan

Pembahasan

Pembahasan

Pertanyaan di atas bermaksud untuk menanyakan isi dariparagraf kedua. Untuk mendapatkan jawabannya, kita harus membaca keseluruhan cerita pada paragraf kedua. Paragraf kedua bercerita tentang sebuah kecelakaan yang dialami oleh Mr. Rudi karena adanya masalah pada sistem kelistrikan kokpit yang mengharuskannya melakukan pendaratan darurat. Hal ini dapat dibuktikan dari kalimat " One day, he had an accident. His airplane had a problem with the cockpit electrical system. He decided to do an emergency landing in order to avoid a collision." Jadi, jawaban yang tepat adalah 'Paragraph 2 tells about an airplane accident that Mr. Rudi got.'

Pertanyaan di atas bermaksud untuk menanyakan isi dari paragraf kedua. Untuk mendapatkan jawabannya, kita harus membaca keseluruhan cerita pada paragraf kedua. Paragraf kedua bercerita tentang sebuah kecelakaan yang dialami oleh Mr. Rudi karena adanya masalah pada sistem kelistrikan kokpit yang mengharuskannya melakukan pendaratan darurat. Hal ini dapat dibuktikan dari kalimat "One day, he had an accident. His airplane had a problem with the cockpit electrical system. He decided to do an emergency landing in order to avoid a collision."

Jadi, jawaban yang tepat adalah 'Paragraph 2 tells about an airplane accident that Mr. Rudi got.'

Latihan Bab

The Big Picture

The Stated and The Unstated

Words Beyond the Lines

52

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

What is the main idea of the first paragraph?

71

0.0

Jawaban terverifikasi

Iklan

Iklan

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia