Iklan

Iklan

Pertanyaan

The text is for questions 9 - 12.


    What is photosynthesis? Photosynthesis is a food-making process that occurs in green plants. It is the chief function of leaves. The word photosynthesis means putting together with light. Green plants use energy from light to combine carbon dioxide and water to make sugar and other chemical compounds.

    How is the light used in photosynthesis?

    The light used in photosynthesis is absorbed by a green pigment called chlorophyll. Each food-making cell in a plant leaf contains chlorophyll in small bodies called chloroplasts. In chloroplast, light energy causes water drawn form the soil to split into hydrogen and oxygen.

    What are the steps of photosynthesis process? Let me tell you the process of photosynthesis, in a series of complicated steps, the hydrogen combines with carbon dioxide from the air, forming a simple sugar. Oxygen from the water molecules is given off in the process. From sugar together with nitrogen, sulphur, and phosporus from the soil-green plants can make starch, fat, protein, vitamins, and other complex compounds essential for life. Photosynthesis provides the chemical energy that is needed to produced these compounds.

12. What kind of the text . . . .

12. What kind of the text . . . .

  1. Narrative text

  2. Hortatory text

  3. Discussion text

  4. Explanation text

  5. Descriptive text

Iklan

Y. Yuli.Widya

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah D.

jawaban yang benar adalah D.

Iklan

Pembahasan

Pertanyaan "What kind of the text is it?" berarti "Jenis teks apakah bacaan tersebut?" Teks tersebut merupakan jenis explanation text , yaitu teks yang menjelaskan tentang proses terjadinya atau terbentuknya sesuatu . Dalam teks ini membahas tentang proses terjadinya fotosintesis , seperti pada awal paragraf pertama yang menyebutkan Photosynthesis is a food-making process that occurs in green plants, dan kemudian dijelaskandengan informasi mengenai proses tersebut secara rinci pada paragraf-paragraf selanjutnya. Jadi, jawaban yang benar adalah D.

Pertanyaan " What kind of the text is it?" berarti "Jenis teks apakah bacaan tersebut?"

Teks tersebut merupakan jenis explanation text, yaitu teks yang menjelaskan tentang proses terjadinya atau terbentuknya sesuatu.

Dalam teks ini membahas tentang proses terjadinya fotosintesis, seperti pada awal paragraf pertama yang menyebutkan Photosynthesis is a food-making process that occurs in green plants, dan kemudian dijelaskan dengan informasi mengenai proses tersebut secara rinci pada paragraf-paragraf selanjutnya.

Jadi, jawaban yang benar adalah D.

Latihan Bab

Let's Explain Something

Language Features of Explanation Text

Konsep Kilat

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

15rb+

Iklan

Iklan

Pertanyaan serupa

Read the following titles. Which one is an explanation?

891

4.5

Jawaban terverifikasi

Iklan

Iklan

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Fitur Roboguru

Topik Roboguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2023 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia