Roboguru

Pertanyaan

Questions 1-5 are based on the following passage!


    Certain animals have an intuitive awareness of quantities. They know without analysis the difference between a number of objects and a smaller number. In this book The Natural History of Selbourne (1786), the naturalist Gilbert White tells how he surreptitiously removed one egg a day from a plover's nest, and how the mother laid another egg each day to make up for the missing one. He noted that other species of birds ignore the absence of a single egg but abandon their nests if more than one egg has been removed. It also has been noted by naturalists that a certain type of wasp always provide five - never four, never six - caterpillars for each of their eggs so that their young have something to eat when the eggs hatch. Research has also shown that both mice and pigeons can be taught to distinguish between odd and even numbers of food pieces.

    These and similar accounts have led some people to infer that creatures other than human can actually count. They also point to dogs that have been taught to respond to numerical questions with the correct number of bark, or to horses that seem to solve arithmetic problems by stomping their hooves the proper number of times.

    Animals respond to quantities only when they are connected to survival as a species - as in the case of eggs- or survival as individuals - as in the case of food. There is no transfer to other situations or from concrete reality to the abstract notion of numbers. Animals can 'count' only when the objects are present and when the numbers involved are small- no more than seven or eight. In lab experiments, animals trained to 'count' one kind of object were unable to count any other type. The objects, not the numbers, are what interest them. Animals' admittedly remarkable achievements simply do not amount to evidence of counting, nor do they reveal more than innate instincts, refined by the genes of successive generations, or the results of clever, careful conditioning by trainers.

1. What does the passage mainly discuss?

  1. Careful training is required to teach animals to perform tricks involving numbers.

  2. Animals cannot 'count' more than one kind of object.

  3. Of all animals, dog and horses can count best.

  4. Although some animals may be aware of quantities, they cannot actually count.

  5. Animals have innate instincts to count.

N. Puspita

Master Teacher

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang tepat adalah D. Although some animals may be aware of quantities, they cannot actually count.

Pembahasan

Terjemahan soal yaitu, "Apa yang utamanya dibahas dalam teks tersebut?".

Jawaban dapat diketahui dengan menemukan main ideas (gagasan-gagasan utama) dari teks tersebut.

  • Certain animals have an intuitive awareness of quantities. (Hewan tertentu memiliki kesadaran intuitif tentang kuantitas.) (Paragraf 1)
  • These and similar accounts have led some people to infer that creatures other than human can actually count. (Kisah-kisah ini dan yang serupa telah membuat beberapa orang menyimpulkan bahwa makhluk selain manusia benar-benar dapat menghitung.) (Paragraf 2)
  • Animals' admittedly remarkable achievements simply do not amount to evidence of counting, nor do they reveal more than innate instincts, refined by the genes of successive generations, or the results of clever, careful conditioning by trainers. (Pencapaian hewan yang diakui luar biasa ini tidak berarti bukti kemampuan untuk menghitung, tidak juga mengungkapkan lebih dari naluri bawaan, yang disempurnakan oleh gen dari generasi berikutnya, atau hasil dari pengkondisian yang cerdas dan hati-hati oleh pelatih.) (Paragraf 3)

Berdasarkan informasi tersebut, dapat disimpulkan bahwa gagasan utama teks tersebut menunjukkan bahwa meskipun beberapa hewan mungkin menyadari jumlah, mereka tidak dapat benar-benar menghitung.

Jadi, jawaban yang tepat adalah D. Although some animals may be aware of quantities, they cannot actually count.

80

0.0 (0 rating)

Pertanyaan serupa

What is the topic of the passage?

23

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

081578200000

Email info@ruangguru.com

info@ruangguru.com

Contact 02140008000

02140008000

Ikuti Kami

©2022 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia