Iklan

Pertanyaan

Read the following text to answer questions 4 to 8.


   Dani is a general name for all tribes of the Baliem Valley in Papua. The origin of these people is not known. They all have dark brown skin, but each tribe's language and customs are different. They use bird feathers, cowry shells, and a special kind of wood for trading.

   The Dani are farmers. They have been farmers for at least 5,000 years. They are very skilled farmers. They raise pigs and grow sweet potatoes. They spend most of their time working on their farms. As a result, they are very physically fit and strong.

    Everybody who meets the Dani people say that they are fearless. They are afraid of nothing or nobody. On the other hand, everybody says that they are very friendly. 

Source: English for Communication SMP 3 

"They are very skilled farmers." (Paragraph 2) The synonym of the underlined word is ____.

"They are very skilled farmers." (Paragraph 2)

The synonym of the underlined word is ____.

  1. experienced

  2. dependent

  3. amateur

  4. careless

Ikuti Tryout SNBT & Menangkan E-Wallet 100rb

Habis dalam

00

:

21

:

10

:

17

Klaim

Iklan

D. Putri

Master Teacher

Mahasiswa/Alumni Universitas Negeri Yogyakarta

Jawaban terverifikasi

Jawaban

jawaban yang benar adalah A .

jawaban yang benar adalah A.

Pembahasan

Jawaban untuk soal iniadalah A. Soal ini menanyakan sinonimdari kata Skilled. Kata skilled bermakna "ahli". Dari keempat pilihan jawaban yag ada, kata yang memiliki kesamaan makna dengan " skilled " adalah Experienced yang artinya "berpengalaman". Jadi, jawaban yang benar adalah A .

Jawaban untuk soal ini adalah A.

Soal ini menanyakan sinonim dari kata Skilled.

Kata skilled bermakna "ahli". Dari keempat pilihan jawaban yag ada, kata yang memiliki kesamaan makna dengan "skilled" adalah Experienced yang artinya "berpengalaman".

Jadi, jawaban yang benar adalah A.

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

2

Iklan

Pertanyaan serupa

Read the text again. Choose the correct answers based on the text in Activity 9. ". . . it does not mean it cannot be reduced ". (Paragraph 4) The synonym of the underlined word is ....

1

0.0

Jawaban terverifikasi

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Roboguru

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Download di Google PlayDownload di AppstoreDownload di App Gallery

Produk Ruangguru

Hubungi Kami

Ruangguru WhatsApp

+62 815-7441-0000

Email info@ruangguru.com

[email protected]

Contact 02130930000

02130930000

Ikuti Kami

©2026 Ruangguru. All Rights Reserved PT. Ruang Raya Indonesia