Siti F

11 Maret 2022 03:13

Iklan

Iklan

Siti F

11 Maret 2022 03:13

Pertanyaan

ungkara Anu bener ngeunaan novel nyaeta..


34

1

Jawaban terverifikasi

Iklan

Iklan

C. Resmi

12 Mei 2022 23:44

Jawaban terverifikasi

Jawaban yang benar adalah Novel nya éta carita rékaan nu rélatif panjang dina wangun prosa sarta miboga alur, carita, jeung karakter anu kompéks. Pembahasan Novel mangrupakeun sala sahiji genre sastra sunda nu datangna tina sastra bangsa deungeun, lain asli pituin sastra Sunda. Novel nya éta carita rékaan nu rélatif panjang dina wangun prosa sarta miboga alur, carita, jeung karakter anu kompéks. Ku lantaran panjang, novel biasana mah sok mangrupa buku. Novel Sunda nu mimiti medal nya éta Baruang Kanu Ngarora nu ditulis ku D.K. adiwinata dina taun 1914, dipedalkeun ku Balai Pustaka. Novel Sunda ogé lain di pangaruhan tina sastra Indonesia, sabab novel dina basa Indonesia mah kakarak aya dina taun 1920 dina judul novel Azab dan sengsara, karya Merani siregar. Ciri-ciri novel Sunda: 1. Wanguna prosa (fiksi) panjang, jauh leuwih panjang batan carpon. Keur ngagampangkeun, upama dicitak cukup keur sabukueun. Upama dibaca nepi ka tamat moal cukup ku satengah jam. 2. Ku sabab panjang, tokohna loba sarta kajadian nu dicaritakeunana bisa rupa-rupa (ngarancabang) 3. Jejer eusina nyaritakeun kahirupan sapopoè. Jadi jawaban yang benar adalah Novel nya éta carita rékaan nu rélatif panjang dina wangun prosa sarta miboga alur, carita, jeung karakter anu kompéks.


Iklan

Iklan

lock

Yah, akses pembahasan gratismu habis


atau

Dapatkan jawaban pertanyaanmu di AiRIS. Langsung dijawab oleh bestie pintar

Tanya Sekarang

Mau pemahaman lebih dalam untuk soal ini?

Tanya ke Forum

Biar Robosquad lain yang jawab soal kamu

Tanya ke Forum

LATIHAN SOAL GRATIS!

Drill Soal

Latihan soal sesuai topik yang kamu mau untuk persiapan ujian

Cobain Drill Soal

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

Pertanyaan serupa

kanggo paring pitutur yaiku gunane tembang

56

0.0

Jawaban terverifikasi