RoboguruRoboguru
SD

Rakavian A

23 Mei 2022 12:41

Pertanyaan

Tembung sing kudune ditulis nganggo aksara "dh" nanging ditulis nganggo aksara "d"


13

1

Jawaban terverifikasi

A. Nur

24 Mei 2022 06:54

Jawaban terverifikasi

Jawaban yang benar adalah ' dhahar, dhandhanggula, dhuwit, dheweke, madhu, padhang, kandhang, lsp ' Pembahasan Aksara 'dh' beda pangocapane karo aksara 'd'. Aksara 'dh' kalebu aksara legena sing munine ana ing pucuke ilat lan langit-langit tutuk (mulut). Tinane swara luwih abot tinimbang aksara 'd'. Tuladha tembung-tembung sing nggunakake aksara 'dh' Dhadha Dhahar Dhateng Dhengkul Dheweke Dhuwit Godhong Gedhang Kendhang Madhang Lsp Jadi jawabannya adalah 'dhahar, dhandhanggula, dhuwit, dheweke, madhu, padhang, kandhang, lsp '


ask to forum

Belum menemukan jawaban?

Tanya soalmu ke Forum atau langsung diskusikan dengan tutor roboguru plus, yuk

Tanya ke Forum

Pertanyaan serupa

nu kaasup kecap gaganti Kahiji nyaeta A. Kuring- urang - abdi B. maneh-silaing-saderek C. manehna-anjeunna D. mareneh-maranehna

111

0.0

Jawaban terverifikasi