RoboguruRoboguru
SD

Rizal M

19 Mei 2022 07:30

Pertanyaan

tembung kaparingan tembung linggae


19

3

Jawaban terverifikasi

R. Oktavianto

Mahasiswa/Alumni Universitas Negeri Yogyakarta

20 Mei 2022 12:10

Jawaban terverifikasi

Jawaban kang paling bener yaiku paring. Tembung lingga yaiku tembung kang durung owah saka asale, kang durung oleh imbuhan apa – apa, utawa tembung kang isih wungkul, isih wantah utawa isih asli. Ing Bahasa Indonesia asring kasebut minangka kata dasar. Tembung lingga kaparingan yaiku paring, ingkang ketambahan awalan ka- lan akhiran -an. Kaparingan (ka- + paring + -an).


Yiyin W

20 Mei 2022 00:56

paring


Ririn L

20 Mei 2022 12:37

Tembung linggane keparingan yaiku "paring"


ask to forum

Belum menemukan jawaban?

Tanya soalmu ke Forum atau langsung diskusikan dengan tutor roboguru plus, yuk

Tanya ke Forum

Pertanyaan serupa

7. Kudu kagungan laku sing kepriye jejering raja ngasta panguwasa? Wangsulan:

10

5.0

Jawaban terverifikasi