Raditya R

12 April 2022 10:51

Pertanyaan

Sandhangan uga diarani tandha baca ing basa indonesi, gunane menawa arep muni swara liyane kudu diwenehi sandhangan. Kalebub sandhangan


59

1

Jawaban terverifikasi

N. Putri

Mahasiswa/Alumni Universitas Negeri Semarang

13 April 2022 05:28

Jawaban terverifikasi

Hai, Raditya R. Terima kasih telah menghubungi Roboguru. Kakak bantu jawab ya. Sandhangan sing dimaksud ana soal yaiku jenis-jenis sandhangan ing aksara jawa yaiku taling, taling tarung, cecak, wignyan, suku, pepet, lan sakpanunggalane. Ing basa Indonesia, sandhangan diarani tanda baca. Mari kita simak pembahasannya. Sandhangan yaiku salah sijining unsur sing ana ing aksara jawa, fungsine kanggo ngubah swara aksara jawa dasar. Jenis-jenis sandhangan ing aksara jawa yaiku taling, taling tarung, cecak, wignyan, suku, pepet, lan sakpanunggalane. Ing basa Indonesia, sandhangan diarani tanda baca. Dengan demikian, sandhangan menawa arep muni swara liyane kalebu jenis-jenis sandhangan ing aksara jawa yaiku taling, taling tarung, cecak, wignyan, suku, pepet, lan sakpanunggalane. Ing basa Indonesia, sandhangan diarani tanda baca. Semoga membantu ya :)


ask to forum

Belum menemukan jawaban?

Tanya soalmu ke Forum atau langsung diskusikan dengan tutor roboguru plus, yuk

Tanya ke Forum

Pertanyaan serupa

contoh 10 kecap rajekan dwimadya

1rb+

0.0

Jawaban terverifikasi