Fikri U

16 April 2022 02:28

Pertanyaan

Pananda sora (ng) dina aksara Sunda disebut …


320

1

Jawaban terverifikasi

C. Resmi

22 April 2022 13:04

Jawaban terverifikasi

Halo Fikri U, kakak bantu jawab ya Jawaban dari pertanyaan tersebut adalah panyecek. Yuk simak pembahasannya Aksara Sunda nyaeta sistem tulisan nu mangrupakeun hasil tina ngaluyukeun aksara sunda kuno anu di pake pikeun nulis basa sunda kontemporer. Rarangkén nyaéta sistem atawa aturan nulis jeung maca aksara Sunda (vokalisasi) nu di jerona aya rupa-rupa aturan sora. Salah sahiji rarangken dina basa sunda nyaeta panyecek. Panyecek tempatna aya di Luhur aksara sunda dan nu jenisna keur nganambahan sora. Fungsina nyaeta pikeun nambahan imbuhan /ng/ di akhir aksara sunda. Dengan demikian, jawaban dari pertanyaan tersebut adalah panyecek. Semoga membantu ya


ask to forum

Belum menemukan jawaban?

Tanya soalmu ke Forum atau langsung diskusikan dengan tutor roboguru plus, yuk

Tanya ke Forum

Pertanyaan serupa

ing ngisor iki watake tembang balabak yaiku

82

5.0

Jawaban terverifikasi