Raisaa Z

31 Maret 2022 01:30

Pertanyaan

Pamungkas pihatur,bilih Tutus langkung kepang halang.Bobo sapanon,carang sapakan...Tutus langkung kepang halang,ngabogaan Harti


2rb+

1

Jawaban terverifikasi

C. Resmi

26 April 2022 01:30

Jawaban terverifikasi

Halo Raisaa Z, kakak bantu jawab ya Jawaban dari pertanyaan tersebut adalah Omongan atawa caritaan anu salah pok-pokanana atawa teu pati merenah. Yuk simak pembahasan berikut Tutus langkung kepang halang mangrupakeun paribasa sunda nu hartina omongan atawa caritaan anu salah pok-pokanana atawa teu pati merenah. Paribasa ieu biasana dipake dina panutup biantara. Paribasa nyaéta kecap mangrupa papatah, pangrojong, atawa kecap nu bisa dijadikeun pieunteungeun hirup. Nya basa kerénna mah kecap nu bisa ngamotivasi. Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Ciri-ciri paribasa: • Paribasa sifatna ngabandingkeun, ngupamakeun, jeung mapandékeun. • Paribasa téh omongan anu hartina lain harti sajalantrahna. • Paribasa mangrupa kalimah anu teleb sarta anteb kana haté nu diajak nyarita. • Paribasa henteu bisa dirobah, dikurangan, dileuwihan, sarta dilemeskeun kekecapanana, sabab geus mangrupa wangun basa anu geus matok (pakeman/baku). Dengan demikian, jawaban dari pertanyaan tersebut adalah Omongan atawa caritaan anu salah pok-pokanana atawa teu pati merenah. Semoga membantu ya


Iklan

Mau pemahaman lebih dalam untuk soal ini?

Tanya ke Forum

Tanya ke Forum

Roboguru Plus

Chat Tutor

Pertanyaan serupa

tembang macapat cacahe ana 11 yaiku ...

232

0.0

Jawaban terverifikasi

Iklan