RoboguruRoboguru
SD

Esniawati E

25 Mei 2022 04:12

Pertanyaan

naon sababna pupuh kinanti, sinom, asmaranda jeng dangdanggula disebut sekar ageung?


75

1

Jawaban terverifikasi

C. Resmi

Mahasiswa/Alumni Universitas Pendidikan Indonesia

25 Mei 2022 12:20

Jawaban terverifikasi

Jawaban yang benar adalah Pupuh sekar ageung bisa ditembangkeun ngagunakeun leuwih ti hiji jenis tembang. Pembahasan Pupuh nyaeta salah sahiji jenis kasenian sunda anu mangrupa kakawihan puisi anu tangtu pola kalimahna, boh engang atawa sorana. Pupuh sadayana aya 17 dibagi ku dua bagian nyaeta sekar ageung jeung sekar alit, nu ka lebet sekar ageung nyaeta: Kinanti, Sinom, Asmarandana, jeung Dangdanggula (KSAD), sakantunna nu 13 lebet kana sekar alit. Pupuh sekar ageung bisa ditembangkeun ngagunakeun leuwih ti hiji jenis tembang, sedengkeun pupuh sekar alit ngan bisa ditembangkeun ku hiji jenis tembang. Jadi, jawaban yang benar adalah Pupuh sekar ageung bisa ditembangkeun ngagunakeun leuwih ti hiji jenis tembang.


ask to forum

Belum menemukan jawaban?

Tanya soalmu ke Forum atau langsung diskusikan dengan tutor roboguru plus, yuk

Tanya ke Forum

Pertanyaan serupa

milih paraga ing sandiwara kasebut

377

5.0

Jawaban terverifikasi