Jecinda J

14 Maret 2024 14:06

Iklan

Iklan

Jecinda J

14 Maret 2024 14:06

Pertanyaan

Gaweya geguritan kanthi irah irahan "Pasar"


6

2

Jawaban terverifikasi

Iklan

Iklan

Lucius F

31 Maret 2024 07:25

Jawaban terverifikasi

<p><i>Bagaskara ing brang wetan durung methungul</i><br><i>Ngatonake praupan lan sunare njedhul</i><br><i>Bun esuk isih pating grandul</i><br><i>Ing pucuking godhong lan grumbul</i></p><p><i>Para kadang bakul cancut sengkut</i><br><i>Mecaki dalan miyak kandele pedhut</i><br><i>Gumregah ngangkah jangkah</i><br><i>Gumbregut nekuk dengkul lan sikut</i></p><p><i>Hawa adem nyocoki kulit ari</i><br><i>Kadya lincip dan landhepe eri</i><br><i>Ora bakal gawe gigrige ati</i><br><i>Semangat kadhung anjenggirat</i><br><i>Tinalenan niat</i><br><i>Beburu berkat sing sumebar ing jagad</i></p><p><i>Ing Pasar Bantul</i><br><i>Para kadang bakul ngebaki wakul</i><br><i>Jumangkah nyadhong berkah</i><br><i>Kanthi ati pasrah sumarah</i></p>

Bagaskara ing brang wetan durung methungul
Ngatonake praupan lan sunare njedhul
Bun esuk isih pating grandul
Ing pucuking godhong lan grumbul

Para kadang bakul cancut sengkut
Mecaki dalan miyak kandele pedhut
Gumregah ngangkah jangkah
Gumbregut nekuk dengkul lan sikut

Hawa adem nyocoki kulit ari
Kadya lincip dan landhepe eri
Ora bakal gawe gigrige ati
Semangat kadhung anjenggirat
Tinalenan niat
Beburu berkat sing sumebar ing jagad

Ing Pasar Bantul
Para kadang bakul ngebaki wakul
Jumangkah nyadhong berkah
Kanthi ati pasrah sumarah


Iklan

Iklan

Salsabila M

Community

15 Maret 2024 02:22

<p>Pasar Pasar ing desa, ramai maning wong, Rengginang gurih, ndelik ronggo pucuk, Ngelmu kae-kae, rupane gaduh, Menthik sejatine, dhewe mung adoh. Wong gendheng leres, mlebu lan wusud, Wong-wong anget, ngguyu-sujud, Pasar adem, sawah prenjang, Wus rineka rupa, wus karya masyarakat. Kue kang sinoman, kembang kang elok, Dadi regane, bingah ati wong, Pasar surga, kahanan ambyah, Wis dumugi dhewe, guyub kewan-kebulan. Ayem semongko, sega lur gurih, Senajan liyane, ati amanah, Pasar manungsa, ngayomi sliramu, Kawula karsa, sami tentrem ing slira.</p>

Pasar Pasar ing desa, ramai maning wong, Rengginang gurih, ndelik ronggo pucuk, Ngelmu kae-kae, rupane gaduh, Menthik sejatine, dhewe mung adoh. Wong gendheng leres, mlebu lan wusud, Wong-wong anget, ngguyu-sujud, Pasar adem, sawah prenjang, Wus rineka rupa, wus karya masyarakat. Kue kang sinoman, kembang kang elok, Dadi regane, bingah ati wong, Pasar surga, kahanan ambyah, Wis dumugi dhewe, guyub kewan-kebulan. Ayem semongko, sega lur gurih, Senajan liyane, ati amanah, Pasar manungsa, ngayomi sliramu, Kawula karsa, sami tentrem ing slira.


lock

Yah, akses pembahasan gratismu habis


atau

Dapatkan jawaban pertanyaanmu di AiRIS. Langsung dijawab oleh bestie pintar

Tanya Sekarang

Mau pemahaman lebih dalam untuk soal ini?

Tanya ke Forum

Biar Robosquad lain yang jawab soal kamu

Tanya ke Forum

Roboguru Plus

Dapatkan pembahasan soal ga pake lama, langsung dari Tutor!

Chat Tutor

Perdalam pemahamanmu bersama Master Teacher
di sesi Live Teaching, GRATIS!

Pertanyaan serupa

apa yang dimaksud dengan atletik

3

0.0

Jawaban terverifikasi