TujNur T

06 April 2022 02:16

Pertanyaan

anake kodok yaiku?


30

2

Jawaban terverifikasi

R. Zaenita

Mahasiswa/Alumni Institut Teknologi Nasional Malang

09 April 2022 13:54

Jawaban terverifikasi

Hai TujNur. Terima kasih telah bertanya ke Roboguru. Kakak bantu jawab ya. Anake kodok yaiku precil. Yuk disimak penjelasannya. Ing basa Jawa bab kewan nduweni macem-macem aran kayata: 1. Arane anak Tuladha: bledug (anak gajah), precil (anak kodok), lan liyan liyane. 2. Arane gaman: gaman uga diarani senjata sing dinduweni kewan kanggo ngelindungi awak saka mungsuh. Tuladha: siung (gaman asu), entup (gaman tawon), lan liyan liyane. 3. Arane anak turunan kewan Tuladha: pitik biasa + pitik kate nduweni anak sing diarani wareng 4. Panggonan kewan Tuladha: gedhongan (panggonane jaran), kombong (panggonane pitik), lan sapanunggalane. 5. Swara kewan Tuladha: petok-petok (swarane pitik babon), kluruk (swarane pitik jago), lan sapanunggalane. 6. Mangane kewan Tuladha: nyokot (asu), nggayemi (kebo), lan sapanunggalane. Dengan demikian, anake kodok yaiku precil. Semoga membantu ya :)


DelNur D

06 April 2022 02:55

precil


ask to forum

Belum menemukan jawaban?

Tanya soalmu ke Forum atau langsung diskusikan dengan tutor roboguru plus, yuk

Tanya ke Forum

Pertanyaan serupa

"apa"itu bahasa jawanya

40

0.0

Jawaban terverifikasi