Roboguru

Which of the following is NOT TRUE according to the text?

Pertanyaan

The following text is for questions 13 to 19.


Hotels


A hotel is a commercial place that provides lodging, food and other services to people. There are three kinds of hotels according to location, faci lities, services offered a111d clientele served. They are transient hotel , resort hotel and residential hotel.

Transient Hotel
A transient hotel is usually located within city boundaries . It is usually intended for businessmen and travellers . It provides numerous amenities in addition to sleeping accommodation , including maid services, radio and television, parking space for automobiles, re,creational facilities , food and beverage services and retail shops.

Resort Hotel
A resort hotel is usually located in seaside, lake, or mountain areas. Its target is tourists and hol idays. It provides all hotel services plus recreational and athletic activities. In recent years, the hotel industry has experienced tremendous growth as a result of the increase in tourism in resort areas , such as the Caribbean islands, the Mediterranean region and Hawaii.

Residential Hotel
A residential hotel caters to permanent residents rather than to travellers. These hotels are similar to apartment buildings except that they provide maid and valet service and often have dining facilities. Lodgings are avai lable on a weekly, monthly or yearly basis.

Which of the following is NOT TRUE according to the text?

  1. Residential hotels often provide maid and valet services.

  2. Resorts hotels are usually located near business centres.

  3. Transient hotels are intended for businessmen and travellers.

  4. Many hotels and motels provide radio and television for the visitors.

Pembahasan:

Soal menanyakan pernyataan mana dalam pilihan jawaban yang tidak benar berdasarkan wacana.

Berdasarkan wacana dapat diketahui bahwa residential hotel tidak menyediakan layanan pelayan dan valet sebagaimana yang disebutkan pada kalimat "These hotels are similar to apartment buildings except that they provide maid and valet service and often have dining facilities." yang bermakna "Hotel ini mirip dengan gedung apartemen kecuali penyediaan layanan pelayan dan valet dan seringkali memiliki fasilitas makan."

Sehingga, pernyataan pada pilihan jawaban A adalah tidak benar atau not true.

Dengan demikian, jawaban yang benar adalah A.

Jawaban terverifikasi

Dijawab oleh:

R. Rani

Mahasiswa/Alumni Universitas Pakuan

Terakhir diupdate 19 September 2021

Roboguru sudah bisa jawab 91.4% pertanyaan dengan benar

Tapi Roboguru masih mau belajar. Menurut kamu pembahasan kali ini sudah membantu, belum?

Membantu

Kurang Membantu

Apakah pembahasan ini membantu?

Belum menemukan yang kamu cari?

Post pertanyaanmu ke Tanya Jawab, yuk

Mau Bertanya

Pertanyaan serupa

Read the text below and answer the questions.    The polar bear is a very big white bear. We call it the polar bear because it lives inside the Arctic Circle near the North Pole. There are no polar b...

0

Roboguru

Write true or false. Some roots can go down more than four meters.

0

Roboguru

Read the text below and choose whether the statements listed are true (T) or false (F).         Chephalopacus Bancanus Saltatore is a scientific name for Horsfield's Tarsiers, which live in Belitun...

0

Roboguru

Write true or false. Chlorophyll helps the photosynthesis process and gives green color to the leaves.

0

Roboguru

Write true or false. Trunk layers store sugar and hold the tree upright in the ground.

0

Roboguru

Roboguru sudah bisa jawab 91.4% pertanyaan dengan benar

Tapi Roboguru masih mau belajar. Menurut kamu pembahasan kali ini sudah membantu, belum?

Membantu

Kurang Membantu

Apakah pembahasan ini membantu?

Belum menemukan yang kamu cari?

Post pertanyaanmu ke Tanya Jawab, yuk

Mau Bertanya

RUANGGURU HQ

Jl. Dr. Saharjo No.161, Manggarai Selatan, Tebet, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12860

Coba GRATIS Aplikasi Ruangguru

Produk Ruangguru

Produk Lainnya

Hubungi Kami

Ikuti Kami

©2021 Ruangguru. All Rights Reserved